Ми вже повідомляли, що рахунки за бюджетними надходженнями відкриваються протягом 45 днів з дня прийняття Закону про Держбюджет. Тому у 2023 році нові рахунки для сплати податків починають працювати саме з 1 січня.

Станом на 2 січня вже зʼявилася загальна інформація від Держказначейства щодо публікації всіх рахунків. Їх можна переглянути за посиланням.

Але на його сайті у рубриці «Реквізити дохідних рахунків в розрізі областей» вже є інформація про появу нових рахунків для сплати податків та зборів для 22 областей та м. Києва.

Далі наводимо файли у розрізі областей. Зазначимо, що поки рахунки є тільки для окремих областей. По мірі їхньої появи будемо оновлювати новину

Окремо наголосимо, що територіальні податківці ще наприкінці 2022 року також почали оприлюднювати рахунки для сплати податків та зборів у 2023 році. Але наразі всі рахунки навели тільки в Івано-франківській та Закарпатській області. Тобто скоріш за все на сайті Держказначейства ця інформація буде оприлюднена скоріше.

 

Щодо рахунків з ЄСВ та СЕА ПДВ 

Увага! Про рахунки для сплати ЄСВ інформації не має.  Але переконатися в цьому краще ще на сайтах відповідних територіальних органів ДПС та у «Стані розрахунків з бюджетом» в Е-кабінеті.

Також немає даних по рахункам в СЕА ПДВ. Але традиційно їх скоріш за все не змінять. Відповідно можна вважати, що ці рахунки залишаються незмінними.