• для ПН/РК, складених з 1 по 15 календарний день (включно) календарного місяця, – до останнього дня (включно) календарного місяця, в якому вони складені;
  • для ПН/РК, складених з 16 по останній календарний день (включно) календарного місяця, – до 15 календарного дня (включно) календарного місяця, наступного за місяцем, в якому вони складені.

До війни прийняття від платників податку ПН або РК та їх реєстрація або зупинення реєстрації здійснювалася податковим органом лише протягом операційного дня, в робочі дні з 08:00 по 20:00. А згідно з Порядком №1246, якщо граничні строки реєстрації ПН або РК припадають на вихідний, святковий або неробочий день, такий день вважається операційним днем.

15 січня 2023 року – це неділя. Тож саме цей день мав би бути граничним строком реєстрації ПН та РК за ІI половину грудня 2023 року.

Проте через війну платники ПДВ не зможуть зареєструвати такі ПН та РК цього дня.

Раніше ДПСУ наголошувала, що під час війни платник податку не може зареєструвати податкову накладну/розрахунок коригування до податкової накладної в ЄРПН у святковий чи вихідний день, у тому числі, якщо такий день є граничним днем їх реєстрації.

З огляду на це, саме пʼятниця, 13 січня, буде останнім днем для реєстрації таких ПН та РК без штрафів.

Також зверніть увагу, що тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, з метою захисту прав платників, збереження та захисту даних надання електронних сервісів та приймання електронних документів від платників податків здійснюються у робочі дні з 08:00 до 18:00.